Jasper Meester

Over mij

Even voorstellen: Jasper Meester

Sinds 2005 hou ik me zowel in binnen- als buitenland bezig met het werven en enthousiast maken van medewerkers. In die tijd heb ik alle facetten van het recruitment vak voorbij zien komen en organisaties kunnen helpen met zowel de kwalitatieve verbetering van hun instroom als het terugbrengen van hun recruitmentkosten. Van alles wat ik heb geleerd, springt dit eruit: succesvol recruitment staat en valt met structuur.

Een duidelijke strategie en een concreet plan van aanpak is bepalend voor het succes van een recruitment proces. Maar daar blijft het niet bij. De strategie is de basis, maar zonder goede uitvoering gewoon een plan. En daar maak ik het verschil. Hoe? Door goed te luisteren, vragen te stellen en te begrijpen wat de business echt nodig heeft. Door de achterliggende theorie te vertalen in de praktijk en door mijn ruime kennis van recruitment juist dáár in te zetten waar het de meeste impact heeft. Om het daarna stapsgewijs tot uitvoer te brengen. Met respect voor de mensen om me heen en met een scherp oor voor ieders belang in het geheel.

Vraag mijn CV aan

Waar sta ik voor en hoe werk ik?

agsdix-null

Authentiek

Met mijn natuurlijke ongedwongenheid in gedrag en optreden creëer ik gemakkelijk de noodzakelijke verbinding om van hieruit de persoonlijke verbinding aan te gaan.

Vanuit eerlijkheid, oprechtheid en transparantie.

agsdix-null

Klant- & resultaatgericht

Elke nieuwe opdracht brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Als geen ander weet ik belangrijke boodschappen op te pikken uit gesprekken en die te vertalen in mogelijke (recruitment) oplossingen.

Vanuit oprechte aandacht en ruimte voor mijn gesprekspartners en dit te vertalen naar concrete actieplannen om snel tot uitvoering te komen.

agsdix-null

Daadkrachtig

Zijn we eens over de richting en de te nemen stappen? Dan zet ik alles op alles om tot een succes te komen.

Vanuit duidelijkheid en te zeggen wat ik doe en te doen wat ik zeg. Ik ben onafhankelijk, zelfstandig, flexibel en ik geloof niet dat iets niet kan.

agsdix-null

Branche ervaring

 • Bouw, installatietechniek en infrastructuur
 • Industrie en chemie
 • Zakelijke dienstverlening
 • Overheid (gezondheidszorg, onderwijs, sociaal domein)
  agsdix-null

  Specialismen

  • 360 graden recruitment
  • Sourcing
  • Strategisch recruitment
  • Implementeren en verbeteren van (deel)processen
  • Selectie
  • Employer Branding
  • Vacature marketing 
  • Stakeholder management

  Wat collega's over mij zeggen

  Natalie Backx

  Directe collega Talentsourcer (diverse RPO’s)

  Jasper is analytisch sterk, weet snel overzicht te creëren over de situatie en hij heeft problemen snel in zicht. Daarnaast kan hij niet alleen de stappen goed uitleggen aan het team, maar zorgt hij er ook voor dat het team actief meedenkt. Hij zet anderen aan het denken of aan tot acties, met respect voor iemands eigen werkwijze. Samenwerking met Jasper is prettig. Hij toont respect voor de kracht van een ander en daardoor heb ik mijzelf kunnen zijn.

  Jasper heeft zijn meerwaarde bewezen bij de analyse wat er aan de hand is, het helpen bij het anders denken, het in gang zetten van veranderingen en het coachen / managen van ons team om doelen stapsgewijs te bereiken.

  Steven Stephania

  Leidinggevende Talentsourcer (diverse RPO’s)

  Jasper is heel goed in staat om te verbinden met open vizier en echt te begrijpen wat de klant en kandidaat nodig hebben om inzicht te krijgen en succesvol tot resultaat te komen. Qua samenwerking heb ik altijd prettig samengewerkt met Jasper en in die zin is hij ook echt een partner voor me geweest. Een klankbord en ik kijk daar met veel plezier op terug.

  Als laatste denk ik dat hij goed in staat is om – zowel intern als extern – draagvlak te creëren voor alles wat recruitment nodig heeft om succesvol te zijn.

  Dave Vervoord

  Directe collega Engie Nederland

  Ik heb Jasper ervaren als iemand die sterk is in het uitdenken van het proces. Wat moet er gebeuren? Hoe gaan we het aanvliegen? Eerst nadenken en daarna pas rennen. Normaliter zie je dat bij recruiters omgekeerd. Qua samenwerking kan het soms schuren, hij kan een “pain in the ass” zijn, maar juist omdat hij ook wel eens de niet-makkelijke weg bewandelt kwamen we samen tot mooie dingen.

  Zoals hierboven al omschreven: juist omdat hij eerst een helder proces wil neerzetten, zet hij een goede recruitment-strategie neer. Er zijn genoeg recruiters die vacatures in kunnen vullen, maar er zijn er niet zoveel die uiteindelijk ook een goed lopend proces achterlaten.

  Rishma van Yperen – Adjodhia

  Directe collega LyondellBasell (RPO via Talentsourcer)

  Jasper maakt dingen af met dezelfde energie waarmee hij zaken opstart. Op momenten dat het lastig wordt blijft hij positief in zijn uitstraling naar zijn klanten toe en houdt hij zijn doel voor ogen. De samenwerking met Jasper is prettig, hij is duidelijk, zegt wat hij doet en doet wat hij zegt.

  Zijn meerwaarde voor een bedrijf is vooral procesmatig met een kritische blik op hoe iets leaner kan. En hij geeft hier vooral open en eerlijk feedback op.

  Yuri van Helten

  Leidinggevende Engie Nederland

  Jasper heeft het vermogen om adaptief te zijn. Hij kan zich aanpassen aan zijn klant of gesprekspartner en is daardoor goed in staat om te schakelen en snel to the point te komen. Het is fijn samenwerken met Jasper, vrolijkheid overheerst hier in zijn uitstraling waardoor hij snel mensen meekrijgt.

  Hij kan, met zijn ervaring en diversiteit van rollen, op alle fronten van Talent Acquisition mee.

  Contact opnemen

  Meester Consultancy

  info@meesterconsultancy.nl
  +31 6 282 32 305

  nl_NL